fredag 28 mars 2008

Tips

Måste tipsa om dessa sidor på nätet.

Den första är en kille som jobbat på chalmers som lärare, sedan fått för sig att fota övergivna platser utomlands och i sverige vilket blir en success såklart, bilderna blir skitsnygga. Han har slängt ihop en bok some heter just övergivna platser med massvis av vackra, sorgsna, spöklika och facinerande bilder av hyreshus, fabriker, slott (kolla Castle Miranda, det stället är helt insane) lekparker och mentalsjukhus. Som tur är finns även bilderna på nätet; www.jan.jornmark.se

Sedan kan den här sidan vara värd lite tid; www.outsiderart.info. Kolla in vad dessa mentalsjuka genier (alla är helt galna men "outsider art" betyder just konst skapat av människor med någon slags mental sjukdom) har skapat. Så otroligt vackra grejer, kolla in Mayuko Fujinos grejer, eller Josh Slavins. Helt otroligt. Där har vi riktiga konstnärer.

Sist men inte minst borde ni kolla in www.sessafilms.com för att först få uppleva en serie snygga bilder och sedan en "award winning short" som min lillasyrra har gjort. Stolt! Missa inte att efter den första filmen finns det en till, min favorit. Film nr 2 var nyligen med i en utställning på Röhsska museet. Stolt!!

Inga kommentarer: