onsdag 2 april 2008



Knowledge protects.

3 kommentarer:

Max sa...

Än så länge kan man ju "vägra" att chippa sig...
Men vad händer då cash inte längre existerar och alla betalningstransaktioner sker via kort - och korten slopas för att bytas ut mot de mycket "bättre" chippen?
Dessa kommer att introduceras som "en hjälp" och någonting absolut "bra" för människor.
För att få folk att frivilligt chippa sig måste först ett "problem" uppstå - som sedan regeringen kan ge en lösning på. Både problemet och lösningen skapas av regeringen. Detta är en helt vanlig politisk strategi - läs Macchiavelli!
Alltså kommer det först att bli oerhört krångligt och långsamt att betala med cash - sedan kommer korten att slå igenom, men det innebär långa köer till bankomater och ganska krångliga procedurer vid kassabetalning. Folk kommer att börja klaga på att det är krångligt med korten, dessa tappas bort och tjuvar stjäl dom för att trixa med dom. Folk kommer att verkligen be regeringen om en snabb, säker lösning - och, Voila! - varför inte introducera ett idiotsäkert chip som sitter under skinnet - ingen kan stjäla det eller trixa med det. Betalning av varor och tjänster sker med en hand- eller armsvepning vid kassan och beloppet dras direkt ifrån kontot, inga koder eller annat skit behövs - det finns redan inbäddat i chippet. Efter en tid vänjer sig folk vid detta störtbekväma sätt att hantera pengar - och man blir chippad per automatik redan vid födseln - ingen frågar och ingen undrar...
Sedan är det ju bara en bonus att all personlig information finns i chipet som hela tiden går att uppgradera - regeringen kan hela tiden se var du är, vad du köper och vem du agerar med.

Ett exempel på statligt organiserad "problem och lösning" skulle ju kunna vara om ett land gärna vill börja kriga med ett annat land (krig är big bissniss) och man är tvungna att få folk att VILJA kriga. Då skulle regeringen kunna börja skapa ett fantasihot - vad skall vi välja? Terrorism till exempel, det skulle ju kunna funka. Och för att få folk i landet att riktigt skita i brallorna och verkligen bli hämdlystna och KRÄVA att regeringen startade ett krig mot "terroristerna" vore ju att iscensätta ett verkligt hot - till exempel en jättesmäll i ett eller flera enormt kända hus i någon storstad... funkar inte en bomb så kanske ett par flygplan skulle kunna göra uppseendeväckande skada...

Känns det igen från någonstans?

Erica sa...

ja, shit pommes, så är det. Tragiskt. Jag bidrar ju själv till det, jag använder i stort sätt alltid mitt kort, tycker det är krångligt med pengar. Jag impulsköper mindre om jag inte har cash i plånkan.

Sett Zeitgeist än? Den drar upp just det här du skrev. Scary shit.

Max sa...

Javisst, klart man använder kortet - även om jag tycker att cash is king, liksom. Det är ju inget fel att använda kortet - och om vi lever då chippet är det enda alternativet, så kommer inte det att vara "fel" det heller - vi måste ju betala det vi konsumerar och om det endast finns ett chip att tillgå såååå... får vi så vackert använda oss av det, sad but true.
Men, det finns en viktig faktor i det läget - och det är att vara medveten om vad som sker - helt enkelt; knowledge protects, ignorance endangers, som våra vänner "the cassies" så fint har berättat...
Enda sättet att få stop på eländet är ju idén om att så många som möjligt skall fatta hur det ligger till - men då gäller det att varje dag GÖRA något, inte bara fundera på det. Vad detta något är för någonting är svårare att sätta fingret på, men ett exempel är ditt inlägg här - bara att putta upp filmen här ÄR att göra något - det räcker faktiskt. Det är tillräckligt med ytterst små parametrar för att sätta igång någonting - stort som pyttelitet. The Devil is in the details.
Are we opening a can of worms here... hmmm...?

Love you Honey!